otel dekorasyon

başa dön
15 TEMMUZ
2655 defa Okundu

Ortadoğu ya denizin kapısı aralanıyor: Rixos Bab Al Bahr

Ortadoğu'ya denizin kapısı aralanıyor: Rixos Bab Al Bahr

Rixos Otelleri'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nde açtığı ikinci tesis olan ve "denizin kapısı" anlamına gelen "Rixos Bab Al Bahr", 82.500m²lik kapalı alanıyla toplam 150.000 m2'lik bir tesis. Rixos Bab Al Bahr, Ras Al Khaimah’ın en büyük ve en lüks 'all inclusive' resort oteli.

Her şey dahil ve kişiye özel konseptle faaliyetlerini sürdüren Rixos Bab Al Bahr, premium hizmet kalitesi kurgulanarak planlanmış. 4 ana bölümden oluşan, 360 derece panoramik Al Marjan manzaralı tesisin mimarisi de oldukça iddialı. Piramit formlu 3 ayrı bloktan oluşan tesisin iç mekan çalışmaları Logo Construction'dan Mimar Kürşat Aybak ve ekibi tarafından tasarlanıp uygulanmış.

Tesisin yapısına önceki yatırımcı ilk başta 6 bloktan oluşan bir konut projesi olarak başlamış. Bunun 3 bloğunu konut olarak inşa ettirerek de yaşamı başlatmış. Diğer 3 blok ile ilgili %80 seviyesinde bir tamamlılığa ulaşıldığında, buranın turizm tesisi olarak faaliyet göstermesine karar verilmiş ve Rixos ile yapılan anlaşmalar sonrası Mimar Kürşat Aybak ve ekibi devreye girmiş… Bu sırada en önemli şey tesisin senaryosunun yazılması olmuş. Yatırımcı istekleri dinlenmiş, çevrenin fizibilitesi yapılarak ihtiyaçlar araştırılmış. Tesise gelen konuklara bakıldığında da Türkiye'den farklı olarak günübirlik otele gelenlerin; restoranları, havuzları vb. genel mekanları kullananların sayısının fazla olması, projenin farklı bir şekilde planlanması gerekliliğini gündeme taşımış. Kısacası burasının hem 'all Inclusive' bir tesis hem de dışarıdan gelen konukları ağırlayacak kabiliyette olmasına önem gösterilmiş. Zaten tesisin planlanmasındaki mihenk taşı da bu olmuş.

Kürşat Aybak, var olan yapının %80'inin tamamlanmış olmasına rağmen, turizm tesisi alt yapısına uygun olmadığından yeni baştan teknik düzenlemeler gerçekleştirmiş. Konut formunda planlanan kat daireleri odalara bölünerek, her odaya banyo ilave edilmiş. Dış mekanda yer alan outletler, yeme, içme, eğlenme vb. kısımlar odalar bölümünden ayrılmış. Ana binaya ilave olarak yapılan bu alan, bulunulan coğrafyaya has geleneksel bir köy havasında tasarlanmış. Su öğesi çok fazla kullanılmış… Örneğin bir nehir tasarlanarak, nehrin kenarına restoranlar sıralanmış, show mekanı bu alana göre mimarilendirilmiş. Bu genel mekanlara hem tesisin içinden hem de tesisin dışından erişim sağlanmış.

Mimariyi oluştururken bölge mimarisi de incelenmiş. Körfez Mimarisi önemli görülerek, bu mimarinin bir motifi olan havalandırma kuleleri kullanılmış. Bina cephelerinde de coğrafya dolayısıyla çöl rengi kullanılmış.

Palmiye Adası'na konumlandırılan otelin her iki cephesi maviliklere ve bembeyaz kumsallara uzanırken, tesis içindeki açık alanlara özel peyzaj düzenlemeleriyle açık havuz alanları projelendirilmiş.

Otelin iç mimari mekan konseptinde Türk kültürüne dokunan modern formlar kullanılmış. Mermer ve doğal taşın yoğun kullanıldığı mekanlar içerisinde çarpıcı bir kontrast yaratacak şekilde koyu renkli ahşaplarla krem ve bej tonları eklenerek harmoni dengelenmiş.

Lobi alanındaki klasik formlu oturma grupları aristokrat etkiyi arttırırken, hem mekan kolonlarını birbirine bağlamak hem deestetik ve efektif görsel bir etki yaratmak için tasarlanan kemerli geçiş duvarları, oryantal bir üslubun üstlenicisi olmuş.

A'la Carte'larda ve barlarda mekanın duygusunu taşıyacak şekilde daha modern bir dekorasyon tercih edilmiş. Türk restoranındaki masalar arası ayrımlarda seperatör olarak kullanılan ferforje kafeslikler, altın yaldız varak etkiler, sandalyelerde tercih edilen kadife tekstiller ve masa aksesuarları, mekanın ruhunu oldukça güzel yansıtmış.

Disco - bar alanındaki görsellik, yoğun olarak aydınlatmalarla sağlanmış. Kolonlara taşınan LED ışıklandırmalarla oluşturulan modern dekoratif etki, oturma grubu tekstillerinde yerini geleneksel çizgilere bırakmış.

Odalarda her zaman olduğu gibi Rixos grubunun zarif çizgileri izlenmiş. Sakin, dingin ve abartıdan uzak duruluk, turkuaz ve bej tonları ile kendini hissettirmiş. Son derece yalın hatlı mobilyalar, odalardaki nefis manzaranın ön plana çıkmasını sağlamış.

Tesisin hamam ve SPA alanında, aktivitelerin ruhuna uygun bir dekor hazırlanmış. Bulunulan lokal etkilerle birlikte kurgulanan oryantal mekan dokusu, zeminlerde kullanılan siyah beyaz karoların modernliğiyle dengelenmiş. Türk Hamamı'nda tamamen geleneksel formlar tercih edilmiş. Kubbede kullanılan kalem işleri, mekanın oryantal efektini güçlendirmiş.