otel dekorasyon

başa dön

Rixos Termal Eskişehir Oteli’nin enerjik tasarımı

Rixos Termal Eskişehir Oteli’nin enerjik tasarımı

"Jeotermal su kaynağından maksimum fayda için SPA toprağın altında yapıldı… Havuzun içine yerleştirilen kubbeler yeraltındaki mekanların ışık kaynağı oldu"

Eskişehir’in meşhur termal kaynaklarını projenin kalbine koyarak tasarlanan Rixos Spa ve Termal Oteli, başarısını her geçen gün yeni bir ödül ve övgü ile taçlandırıyor. 2013 Green Good Design Award ve 2012 Highly Commended Hotel Architecture ödüllerine sahip tesis, en iyi tasarlanmış binaları ödüllendiren Dünya Mimarlık Festivali’nde finalde yarışan 12 otelden biri oldu.

Yuvarlak hatları dikkat çekici

Bulunduğu bölgenin tarihsel dokusuna modern bir yorum getiren Rixos Spa ve Termal Oteli, kuralları doğanın koyduğu Türkiye’deki başarılı tasarımlardan biri. Yuvarlak hatlara sahip olan tesisin   planlaması ağaçlar korunarak yapıldı.
Tesisin tam ortasına konumlandırılan Spa merkezini yaşam alanları ve odalar sarıp sarmalıyor. Termal kaynaklara yakın olması için toprak altına yapılan Spa’nın çatısı ise havuza ve güneşlenme terasına ev sahipliği yapıyor. Havuzun içine yerleştirilen kubbeler sayesinde de Spa merkezine gün ışığı ulaştırılıyor, gece de iç mekandan çıkan ışık avluyu aydınlatılıyor. Jeotermal enerji Spa’nın yanı sıra kış aylarında ısıtmada da kullanılıyor.

Tesisin içinde sanata da yer verilmiş. Odaları Eskişehir ve İç Anadolu tarihinden esinlenilen sanat eserleri süslüyor. Otel lobisinde Hüsamettin Koçan tarafından tasarlanan heykeller yer alıyor. Ayrıca tesisin çeşitli noktalarında Eskişehirli sanatçılar tarafından özel olarak tasarlanan heykeller ve resimler de sergileniyor.

Otelin lobisi sadece konaklayan misafirlerin değil şehirdeki gençlerin de buluşma noktası olması hedefi ile tasarlanmış. Lobi, cam çatı ile doğayı otelin içine alıyor. İç mekanda doğal taş, ahşap ve yeşil tonları kullanılarak doğayla uyum maksimum seviyeye çıkarılmış. Büyük alanları organik formlu duvarlar bölüyor. Özel alanlar yaratan bu duvarlar yeşil detaylar tamamlıyor.

 

Binanın cephesinden ve iç mekânına kadar kullanılan tüm malzemeler yenilenebilir ve geri dönüştürülebilir özelliğe sahip. Tesis içinde ağırlıklı doğal taş kullanımı söz konusu. Farklı doku ve renklerde seçilen taşlar farklı ebatlarda kullanılarak, mekân içinde farklı ışık algılarıyla doğal ortam etkisi oluşturulmuş

 

Tesisin içindeki SPA, 2 bin 500 metrekarelik bir büyüklüğe sahip ve 5 ayrı üniteden oluşuyor. Duşlardaki kuş ve doğa sesleri doğanın huzurunu her ana taşıyor.