Turizm konaklama tesislerinin yiyecek, içecek ve hijyen tedarikçilerini bir araya getirecek olan etkinlik, 18 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek.
İstanbul Wyndham Grand Hotel Levent'te düzenlenecek "Otel Tedarik Hijyen Forumu ve Sergisi", Türkiye'deki tüm yiyecek ve içecek bölümleri ile temizlik ve malzeme teminatçılarını bir araya getirmeyi hedefliyor. Etkinlik temsilcileri, bu organizasyonla ülkemizdeki ilgili sektörün geleceğine yönelik stratejilerin inceleneceğini bildiriyorlar. Aynı zamanda inovatif ürün ve fikirlerin teşvik edilip destekleneceği doğru bir platform olduğuna da inanıyorlar. Her şeyden önemlisinin de küresel ortamda gerçekleşen yapısal gelişmeleri takip ederek; ülkemizde uygulanabilirliğini sağlamayı, piyasaya nitelikli ve denetimli eleman kazandırma konusundaki süreci tartışmayı ve üretici-satıcı-tüketici arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefliyorlar.
Gıda güvenliği, tedarik ve kamusal alanlarda hijyen kalitesi…
Yetkililer, son yıllarda ülkemizde yapılan yasal reformlarla "gıda güvenliği, tedarik ve kamusal alanlarda hijyen kalitesinin korunması" gibi mevzuatların, turizm sektörü için de önemli olduğunu bildiriyorlar. Gıda zinciri boyunca güvenilir ve kaliteli ürünün; sürdürülebilir ve ekonomik biçimde kullanıcısına aktarılmasının ve son tüketiciye ulaşmasının da önemli bir uğraş haline geldiğini söylüyorlar. Aynı zamanda turizm sektöründeki büyüme ve küreselleşmenin; müşteriye, doğru ürünün, doğru zamanda, doğru yerde ve en düşük maliyetle ulaşmasını zorlaştırdığını düşünüyorlar. Bu anlamda sektörel bir ortak akıl oluşmasına katkıda bulunacak etkinlikle, bu ve benzeri konularla ilgili önemli başlıkların ele alınacağının bilgisini veriyorlar.