otel dekorasyon

başa dön
15 NİSAN
1955 defa Okundu

Side Antik Şehrinin Yeni Beyaz sarayı

Side Antik Şehri'nin yeni beyaz sarayı: Side Premium

Side Premium Hotel, Akdeniz Havzası'nın doğal güzelliklerini ön plana çıkaran mimarisi ve iç mimari dekorasyonuyla kendine has bir stilin sahibi.

Side Premium, lüks mimarisi ve şık iç mimari dekorasyonuyla Mısırlıoğlu Mimarlık'ın güçlü tasarım çizgisini taşıyor. Mimar Cüneyt Darı tarafından da "antik şehirde inci gibi parlayan bir saray..." şeklinde tanımlanıyor. 100 adedi suit ve 5 adedi exculusive olmak üzere, cephesinde tarih kokan toplam 500 odalı tesis, her detayı en iyi şekilde çözümlenmiş bir proje. Genel mekanların ferahlığı ve tasarımındaki detaylarıyla da dikkatleri üzerine toplamakta.

Tesisin genelinde klasik mekan dokusu hissedilmekte…

Side Premium'un lobisinden içer girer girmez karşılaşılan klasik doku, binanın iç mekanlarında karşılaşılacak tasarım çizgisinin ipuçlarını vermiş. Tesisin içindeki işlevsel mekanların konumlandırmaları, mekan atmosferinin etkisini yükseltmek amaçlı efektif olarak kullanılmış. Örneğin hemen girişe konumlandırılan pastanenin kendine has dekorasyonuyla birleşen enfes kokuları, alanın bütününü sarmalayarak "hoş, sıcacık bir atmosfere geldim." duygusu yaratmış.  Cafe Lounge’tan yükselen piyano seslerinin de çevresindeki tüm mekanların ruhunu canlandıracağı düşünülmüş. 

Son derece geniş ve yüksek tavanlı olarak mimarilendirilen lobi alanında, tavan ve zemin detayları, dikkati ilk çekenlerden olmuş. Zemin ve tavan yansımasının bir arada kullanıldığı lobi alanına yerleştirilen bordo, krem ve mor tonlarındaki altın varak detaylı oturma gruplarıysa mekanın klasik havasını desteklemiş.

Tasarımda ihtişam, estetik ve lüks duygusu…

Tesis mekanlarının hemen her detayında kullanılan altın varak ve aynalar, Mısırlıoğlu Mimarlık tasarım çizgisini yansıtmış. Aydınlatmalarda da gösterişli parçalar seçilerek aynı çizgi devam ettirilmiş.

Yeme - içme alanlarında sunulan lezzetler, dekorasyonların görsel estetiğiyle taçlandırılmış…

Tesisin tüm restoranlarında ihtişam ve detaycılık dekorasyon kurgusunun temeli olmuş. Ana restoranın mekana hakim olduğu hissiyatı, açık büfe alanının merkezde ada olarak konumlandırılması ile sağlanmış. Bu duygu, koyu renk ahşap üzeri varak motif işlemelerle  desteklenmiş.

A'la Carte'lar birbirinden şık farklı mekanlar olarak tasarlanmış. Türk Restoran'ı alanında kullanılan Osmanlı'nın tarihi renkleri, kemerli pencereler ve cam üzeri Osmanlı çini detayları, bütünde tam bir Türk kültürünü yansıtmış.

İtalyan A'la Carte Restoran için kurgulanan dekorasyonla, adeta Roma'da şık bir restoranda yemek  yeniyormuş hissi yakalanmış.

Tesisin SPA kompleksi, Türk kültürüne uygun ve klasik olarak tasarlanmış. Ay zamanda Osmanlı detayları da kullanılmış. Her bir noktasının farklı tasarım ve detaylardan oluşan hamam duvarındaki tamamı el yapımı çini, mekanın görsel atmosferini oldukça yükseğe taşımış.