Alanya'nın modern tesis projesi Sunprime Numa Beach
Elif A.Ş.'nin ikinci otel yatırımı olan Sunprime Numa Beach, mimarisini Han Yapı'nın, iç mimarisini de Tesla Tasarım'ın projelendirdiği modern bir yapı.
Sun Prime Numa Beach, Alanya Türkler Mevkii'nde 2014 sezonunda açılan, genel yaklaşımdan farklı bir anlayışla, yetişkin oteli olarak hizmet veren bir tesis . Bu nedenle de otelin mimari ve iç mimari çözümlerinde hedef kitle grubu göz önünde bulundurularak hareket edilmiş. Kullanılan modern mimari çizgilerle de Alanya turizm hayatına göz dolduran bir tesis olarak giriş yapması sağlanmış.
Mimari form, maksimum gün ışığı alacak şekilde yapılandırılmış.
Üçgen bir arsa içine konumlandırılan ve +16 yaş konuklara hizmet veren tesiste, fonksiyonel yaklaşımla modern bir yapı oluşturulmuş. Mimaride de gün ışığından maksimum derece faydalanılabilecek bir form belirlenmiş. Örneğin, bodrum kata gün ışığı ve taze hava girişinin sağlanabilmesi için binanın dışından yırtıklar oluşturulmuş.
Dış mekanda peyzaj düzenlemesine oldukça önem verilirken, deniz manzarasının lobi ve restoran alanlarından seyrine imkan tanımak amacıyla arazide kademe oluşturulmuş. Her iki katta bir düzenlenen kat bahçeleri, konukların dinlenme köşeleri gibi düşünülmüş. Böylece bina kütlesinin giriş cephesine de görsel bir zenginlik kazandırılmış.
Sakinliğe yakın, ihtişamdan uzak bir konfor...
Dingin bir tesis olarak tasarlanan otelde ihtişamdan uzak bir konfor kurgulanmış. Lobide hissedilen bu sadelik, genelde kullanılan parlak beyazın sakinliğiyle sağlanmış. Krom, ahşap ve beyaz mermer malzeme birlikteliği, lobi dinlenme alanında nötr renkli koltuk gruplarıyla tamamlanmış.
İç mekanda fonksiyonel tasarımlar...
Lobinin merkezine konumlandırılan dikdörtgen ada alan, çift yönlü olarak tasarlanmış. Adanın, konukları karşılayan kısmı resepsiyon olarak biçimlendirilirken, diğer tarafı lobi bar olarak kurgulanmış. Yüksek tavandan sarkıtılan krom borularla sabitlenen asma açık tavan, bar ve resepsiyon deskine inen son derece sade ve modern sarkıt aydınlatmalarla hareketlendirilmiş. Deski çevreleyen yüzeyler, üç sıra çam rengi ahşap bloklarla çerçevelendirilmiş.
Dekore edilen bir başka lobi alanındaysa tavandan dikme olarak indirilen ve ağaç gövdesini andıran ahşap kütükler, ortama doğal bir ambiyans eklemiş. Turuncu dinlenme koltukları ortamın sıcaklığını arttırırken, karo formlu özel tasarım kitaplık da mekanı diğer alanlardan ayıran bir seperasyon görevini üstlenmiş. Tesis genelinde görülen eski siyah beyaz dijital fotoğraflar, kısmi duvar kağıdı olarak tercih edilmiş.
Odalarda sakinleştirici etkiye sahip, huzur ve rahatlık veren mavi rengin gücünden yararlanılmış. Rengin anlamına eşlik edecek şekilde yatak başının bulunduğu duvar, dingin bir gökyüzü görseli ile kaplanmış. Mutfak alanına da yer verilen tüm odalarda modern, sade ve ferah bir mekan algısı oluşturulmuş.
Tesisin yeme-içme alanları projelendirilirken ortak bir ambiyansın oluşturulmasına önem verilmiş. Bunun içinde özellikle zeminlerde kullanılan desenli seramikler, açık renk ahşap malzemeler, doğal taş dokuları ve natüral tonlar kullanılmış. İthal edilen hareketli mobilyalarla da atmosfere uyumlu bir dizayn sağlanmış.
SPA alanı, tüm tesislerde alışık olduğumuz şekliyle bodrum kat yerine otelin teras katında konumlandırılmış. Deniz manzaralı masaj odaları, hamam, sauna ve buhar odası ve devamında da yine deniz manzarasına hakim teras havuzu ile misafirlerin konforu düşünülmüş.